El Blog

Donem regna solta a la creativitat i capacitat expressiva per aportar la nostra personalitat

Un dels noms més trendy de l'escena jazzística actual és el de Mark Guiliana. Es tracta d'un músic brillant, innovador i avantguardista, el virtuosisme del qual està fora de tot dubte. Amb una tècnica intachable, una coordinació i independència admirables, i un control de les dinàmiques fora del comu, ha sabut guanyar-se el respecte de les oïdes més refinades. També destaca com a compositor, comptant amb 6 discos com a capdavanter (a més de la seva participació en desenes de treballs com sideman).

Un dels factors que distingeixen a Guiliana és la seva cerca incansable de nous timbres. Acostumat a introduir elements innovadors en el seu kit, en aquest vídeo es pot veure com ha afegit sonajas metàl·liques, cadenes i altres elements al seu instrument. També utilitza plats d'efecte (amb perforacions al voltant de tot l'instrument) i plats trencats. Superposa també dos platerets en el mateix suport, per disposar d'un element deliberadament brut i amb un so tallant. Amb tot això, obté una sonoritat que recorda a la música produïda digitalment, i aconsegueix fer del seu so alguna cosa únic i completament nou.

El que hem d'aprendre d'aquest geni és la seva intenció de fer de la música algu nou i diferenciat; i la manera en què recorre camins no explorats per aconseguir aquesta distinció. Hem de trobar la nostra pròpia sonoritat i experimentar amb tot el que se'ns ocorri. Sense deixar de polir els aspectes tècnics dels nostres instruments, és important deixar fluir la nostra creativitat i capacitat expressiva per aportar el nostre punt de vista personal a aquest art infinit que és la música.

A gaudir!

 

 

comparte/comparteix

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Escola de Música Classic & Jazz

c/ Numancia 111-113, bajos
08029 BARCELONA
TEL/FAX 93 315 87 10 * 609 531 277 
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Avís Legal
Política de privacitad
Política de Cookies

Segueix-nos en

YouTubefacebookinstagram